Mere Tid (til) Betagelse

Kunne MTB vel også stå for…

Vi besluttede os for at udnytte den relativt lange juleferie på den allerbedste måde – nemlig at rejse. Så et par ekstra uger på hhv. barsels- og feriekontoen og vupti; så befandt vi os på Filippinerne. Så nu kommer der et par indlæg, der ikke er mountainbike relaterede, men de er i allerhøjeste grad rejse-relaterede.

Ankomst til Coron

Planen var fra starten at tilbringe fem dage på en båd og herefter fem dage på Secret Island. Begge dele kommet i søgelyset qua nogle kontakter hjemmefra. Katrine kommunikerede langt og længe frem og tilbage for at skabe den perfekte plan, og da vi endeligt nåede frem til Coron… skulle planen alligevel ændres.

Der var varslet tyfon, så ejeren af båden, Kim, mente, at det var bedre at bytte rundt på hhv. bådtur og Secret Island. Helt fint med os og det viste sig senere, at båden slet ikke blev aktuel, da der manglede en del til noget mekanik-værk.

Kims kone Jev tog imod os på havnen, og herefter blev vi sejlet i en jolle ud til Kim, der ventede på en speedbåd- Secret Island var to timers sejlads væk, men vandet var rimeligt roligt, og midtvejs havde vi et stop med tid til at bade i 29 grades varmt havvand…

Sejltur med Kim

Ankomst til Secret Island, blev mødt af køkkenpigerne Gin og Gilda med lækker limonade, fik en lille briefing af Kim, pakkede ud og startede herefter på ti dages rendyrket afslapning.

Secret Island med vores hytte til højre i baggrunden

Udover de fire ovenstående bygninger var der et køkken, en personalehytte, en bad-hytte og ti små to-senges bungalows. Der var alt, hvad der var på øen… Der er ikke internet og ikke engang telefon-dækning. Så telefoner kunne ikke bruges til andet end at tage billeder, og pigerne spurgte ikke efter tv eller iPads, så alting var bare gemt væk.

I stedet havde vi tid til at være sammen – sådan rigtigt være sammen. Vi kitesurfede (var begge begyndere så det skulle lige læres), hang i hængekøjer, spillede UNO, spillede rigtigt meget UNO, legede med de seks nye hundehvalpe hilste på de 15 nye grislinger, besøgte naboøen os dens mange børn, tog på bådtur med snorkling, besteg toppen på øen, snakkede sammen med de andre gæster (vi var mellem 10-20 gæster i løbet af de 10 dage) og nød bare, at maden blev stillet på bordet til os tre gange om dagen. Det var meget højskole-agtigt med spisning ved et fælles langbord.

Vi har aldrig været så meget nede i gear, og de ti dage på Secret Island står som en af de bedste oplevelser, vi nogensinde har haft. Vi holder det kort her, da vi helst ikke vil afskrække nogen med lange fortællinger, men Katrine har skrevet en rigtig fin dagbog fra hele vores rejse, som bliver lagt ind som et selvstændigt indlæg.

Men nu lidt billeder…

Lokale børn fra naboøen – pigerne fik sjippet og leget lidt med dem
Hyggebelysning på solceller lang stierne
Katrine på vej ind fra surf-lektion – Lærke venter på mor
Fællesspisning ala højskole
Tidligere instruktør Andreas var på ferie på Secret, mens vi var der, og han fik arrangeret en snorkle tur
15 nye grislinger
Hilsnerne vidnede meget godt om et sted, hvor folk har det godt!
Mens mor og far var på toppen, blev pigerne passet af et norsk par, der lige skulle se, om det der med børn var noget for dem…
Naboøen Naangalau – til højre i billledet ses “bæltet” hvor man kitesurfede
Afslapning – with a view
Hængekøjerne blev flittigt brugt
Et hårdt liv…
Standard solnedgang

Lidt video…

Sofie viser rundt på Secret…

https://themtbfamily.com/wp-content/uploads/2020/02/img_2602.mov

https://wordpress.com/b99e708d-bf49-4868-b029-ec5375c92a12

Leave a comment